Hey guys, so I wrote the following entry in Swedish, I will probably write some posts in English, some in Swedish depending on mood and situation. I will install some nifty translation feature on my site at some point in the future – but for now feel free to use Google Translate until I sort it out 🙂

Okej here we go, först en liten disclaimer. Det här med att lägga ut sitt liv och sina tankar online för allas beskådan har aldrig varit min grej. Kommer knappt ihåg när jag senast lade upp något på FB och mitt Insta tror jag består av fattiga 2-3st bilder. So bear with me here, I’m breaking new gound..

Så jag befinner mig nu i Georgiens huvudstad Tbilisi. Vädret är vad vi nordeuropéer skulle beskriva som ”stekhett”, runt 36 C i skuggan. Att som jag gå runt likblek utan hatt/keps, solskyddskräm eller solglasögon rekommenderas ej, men vad gör man inte för att leva lite on the edge. Staden är lovande so far, skön blandning av Europa, Asien och Mellanöstern, men återkommer med en större recension efter någon dag eller två. Planen är att stanna här några dagar och sen åka iväg på lite äventyr som jag researchar nu.

Anywho.. under de senaste veckorna har jag funderat på vad som fick mig att ut och resa jorden runt helt på egen hand.

Jag har alltid velat resa själv men aldrig riktigt vågat eller känt att det varit läge för det. Till det ska sägas att jag iaf tidigare har varit rätt så bra på att hitta på anledningar till att inte ut och resa, eller att uppfylla andra ’drömmar’ för den delen. Men eftersom jag ändå kände mig rätt klar med London och ville flytta tillbaka till Skandinavien – samt att jag kände att jag inte hamnat rätt i jobb- och karriärsdjungeln så hade inte mitt ”jo, men..”-jag nog med argument för att hindra mig.

Målet med min resa är inte bara att drälla runt världen och ha roligt, jag har faktiskt några andra små mål med den också. Dels så är det väldigt utvecklande att resa själv, särskilt för mig som är introvert och aldrig gjort det tidigare. Tidigare har jag alltid rest med någon annan som jag kunde luta mig mot vilket gjorde att jag ofta kunde hålla mig inom min lilla comfort zone. Dels så brinner jag för miljöfrågor och miljön (japp, jag är en sån där miljönisse – skönt att äntligen komma ur garderoben). Så under resans gång tänker jag försöka voluntärarbeta, diskutera, nätverka, panta, trädkrama etc. så mycket jag kan med frågor som rör miljö, energi, hållbarhet etc. Med all denna information, kunskap och erfarenhet hoppas jag sedan kunna hitta en passande karriär eller affärsidé sen när pengarna (eller orken) är slut och jag bokar flyget hem igen.

Tanken var faktiskt från början att skriva denna reseblogg på engelska, men jag insåg att jag skriver lika stolpigt och elegant som en femåring, så idén röstades ned efter några stycke text. Jag kommer dock eventuellt blanda språk ibland, beroende på vad som känns bäst för stunden. För min engelsktalande publik kommer jag ha någon slags översättningsmanick (som sannolikt kommer hålla tidigare nämnda 5-åringsnivå, so no loss there).

Hörs snart igen!

 

 

3 Replies to “Tbilisi, Georgia

  1. Lycka till med allt du tar dig för, väldigt modigt av dig att göra denna resa. Ska bli spännande att följa dina äventyr, kram mamsen.

    1. Instämmer och håller med i det Solveig säger. Lycka till och njut av det som är…
      kram Anita

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.