Som jag berättade i mitt senaste inlägg om Nepal spenderade jag några få dagar på ön Koh Yao Noi i Thailand med min vän Martin som av en händelse hade vägarna förbi. Jag lade dock aldrig in några bilder från ön så de kommer här istället!

Koh Yao Noi, Thailand
Koh Yao Noi, Thailand
Koh Yao Noi, Thailand
Koh Yao Noi, Thailand

 

 

 

 

 

 

 

Efter att ha sagt farväl till Martin och Koh Yao Noi tog jag mig till Phuket där jag först spenderade två nätter på Patong Beach, vilket sannolikt är det mest turistiga resmålet i hela Thailand(?) Där bodde jag på ett s.k. partyhostel, lika bra att gå all-in när jag ändå är där tänkte jag. Det var en intressant och blöt upplevelse med pub crawls, beer pong och alla sorts former av dryckesspel. Kände att två nätter nog var lagom innan min lever säger upp sig och går i förtidspension, så jag checkade ut smått bakis och tog mitt pick och pack och bussade söderut till Kata Beach istället. Kata Beach är en lugnare strand och inte lika exploaterad, och var även ett populärt resmål för hippies på 70-talet, som lite kuriosa. Jag träffade lite skönt folk som jag hängde med och tillsammans firade vi jul och utforskade närområdet till fots och på motorcykel. Det slutade med att jag spenderade mer än en vecka på Kata Beach, mycket längre än vad jag hade trott.

Så här i efterhand så måste jag säga att jag är lite mer positivrt inställd till Phuket. Det finns fantastisk vacker natur och nästan öde stränder att upptäcka om man bara tar sig en bit bort från de mer exploaterade områdena. Ett tips är att hyra en motorcykel då det är så mycket billigare än taxi och man har sån frihet att åka vart man vill. Vill du åka någonstans mer än ca 10 min bort och sen tillbaka så har du redan sparat in på att hyra en motorcykel då taxi kostar mycket mer t/r än vad det kostar att hyra en motorcykel för en hel dag, lite galet men så är det på Phuket då det verkar finnas någon slags helylle-ig kartell bland taxisjaffisarna.

Jag passade också på att ta mitt andra dykcert när jag var på Phuket, Advanced Open Water med PADI. Nu kan jag dyka ned till 30m och även dyka på lite mer utmanande ställen än vad jag fick tidigare (även fast dykskolorna tyvärr sällan kollar upp att man är behörig innan man dyker, men ändå). Det var sex år sedan jag dök senast (även då i Thailand faktiskt) så det var på tiden att fräscha upp kunskaperna kände jag. Det första dyket var dock lite spännande då jag typ hade glömt bort allt och min instruktör fick snabbt ge en liten crash course i hur man nu gjorde när man bubblade runt tiotals meter under ytan.

Det är också lite obehagligt för mig att andas normalt under vatten via en slang, det känns inte särskilt.. normalt, och de första minuterna under vattnet hade jag lite smått obehagskänslor. Men det är bara att ge sig själv några godtyckliga virtuella örfilar så brukar herrn lugna ned sig. I kursen ingick det bland annat ett navigationsdyk med kompass, ett nattdyk med ficklampa och ett djupdyk. Under ett av dyken såg jag två stora bläckfiskar som satt bredvid varandra på en sten och chillade. De var riktigt svåra att få syn på då de helt ändrar färg för att smälta in i omgivningen vilket var väldigt fascinerande att beskåda med egna ögon. En av bläckfiskarna hade för övrigt en tentakel inlindad i den andra, vilket härligt fredagsmys i soffan! (Undrar dock så här i efterhand om det var jag som stod för fredagsunderhållningen.) Under nattdyket hade förresten min instruktör med sig en undervattenskamera så förhoppningsvis så kommer jag inom kort kunna slänga upp lite bilder från alla märkliga filurer vi såg under dyket här, stay tuned!

 

Phuket, Thailand
Phuket, Thailand
Phuket, Thailand
Phuket, Thailand
Phuket, Thailand
Phuket, Thailand
Phuket, Thailand

 

 

 

 

 

Phuket, Thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är jag i Vietnam tillsammans med min syster Malin. Min yngre syster Johanna hade den dåliga stilen att bli rejält sjuk precis innan flyget gick så hon kom tyvärr inte med 🙁 Krya Johanna! <3 Jag och Malin har hittills hunnit med att fira nyår i nationalparken Cat Tien bland apor, ormar och krokodiler, legat på stranden och vid poolen några dagar i Mui Ne, och vi är nu uppe i staden Da Lat bland bergen för lite mer friluftsliv och kultur. Återkommer med en mer komplett uppdatering om Vietnam inom några veckor!

Kram på er och god fortsättning!

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.